Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie

GastroInfo

10 grudnia 2024 17:50 | GastroInfo

Warsztaty gastronomiczne „Stawiam na drób” z Akademią Kulinarną Marcina Budynka.

W dniu 5 grudnia 2024 roku nasi uczniowie, po raz kolejny, uczestniczyli w warsztatach gastronomicznych w ramach projektu „Stawiam na drób” z Akademią Kulinarną Marcina Budynka. Jest to projekt Związku Polskiego Mięsa, którego głównym celem jest pogłębianie wiedzy w kwestii jakości i walorów...

czytaj więcej »

21 listopada 2024 22:11 | GastroInfo

Wycieczka zawodoznawcza do INTERCHEMALL Zespół Młynów Jelonki Sp. z o.o.

W ramach prowadzonej innowacji pedagogicznej „Gastronomia – moja przyszłość”, uczniowie klasy 3 PTH, Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowej wycieczce zawodoznawczej do INTERCHEMALL Zespół Młynów Jelonki Sp. z o.o.....

czytaj więcej »

21 listopada 2024 20:57 | GastroInfo

Rogale Świętomarcińskie.

15. listopada, w naszej szkole, odbył się coroczny konkurs wypiekania Rogali Świętomarcińskich. W tym roku, biorącym udział w wydarzeniu, przyświecało hasło: „Rogale Świętomarcińskie w Jesiennej Odsłonie”. Zadaniem uczestników, poza zadaniem cukierniczym, było przygotowanie...

czytaj więcej »

14 listopada 2024 20:35 | GastroInfo

Dzień kotleta schabowego.

Kotlet schabowy, ulubieniec Polaków doczekał się swojego święta! Historia kotleta schabowego w Polsce sięga 1860r., to właśnie wtedy znaleziono pierwszy przepis na schabowy w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej pt. "365 obiadów za pięć złotych".Od tamtej pory przepis ewoluował,...

czytaj więcej »

29 października 2024 21:04 | GastroInfo

Światowy dzień walki z otyłością.

4 października mieliśmy przyjemność gościć pana Adama Kuczyńskiego – dietetyka, który poprowadził wykład dla młodzieży naszej szkoły.Spotkanie odbyło się przy okazji Światowego Dnia Walki z Otyłością.Walka z otyłością to wyzwanie, jest chorobą i stanowi poważny problem...

czytaj więcej »

28 października 2024 15:55 | GastroInfo

Carving w ZS CKR w Starym Lubiejewie.

Carving w ZS CKR w Starym Lubiejewie – sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach wywodząca się z krajów Dalekiego Wschodu: Chin, Tajlandii, Japonii; obecnie najbardziej popularna w Tajlandii. Do dziś uważana jest za prawdziwą sztukę, której tajniki przekazywane są z pokolenia na pokolenie.Dobrze...

czytaj więcej »

24 czerwca 2024 21:15 | GastroInfo

Poczęstunek przygotowany przez nauczycielki przedmiotów gastronomicznych i uczniów klas gastronomicznych z okazji zakończenia roku szkolnego.

Z okazji zakończenia roku szkolnego nauczycielki przedmiotów gastronomicznych (panie: Maria Dobies, Małgorzata Gajewska, Iwona Jastrzębska, Monika Kuczewska oraz Sylwia Świderska) wraz z uczennicami i uczniami kształcącymi się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali...

czytaj więcej »

15 czerwca 2024 10:53 | GastroInfo

Rodzinny Piknik w Miejskim Przedszkolu nr 3 w Ostrowi Mazowieckiej z udziałem naszej Szkoły.

Wczoraj mieliśmy przyjemność gościć na Rodzinnym Pikniku w Miejskim Przedszkolu nr 3 w Ostrowi Mazowieckiej. Nasi uczniowie przygotowali kolorowe, smaczne a przede wszystkim zdrowe koktajle warzywno-owocowe, oraz świeżo wyciskane soki. Tego typu napoje to idealna propozycja na każdą okazję,...

czytaj więcej »

14 czerwca 2024 17:02 | GastroInfo

Piknik z Książką połączony ze Świętem Kugla w Ostrowi Mazowieckiej.

8 czerwca w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Ostrowi Mazowieckiej odbył się Ostrowski Piknik z Książką połączony ze Świętem Kugla. W programie pikniku znalazł się również konkurs kulinarny "Najsmaczniejsza potrawa regionalna" , w którym wzięły udział uczennice naszego Technikum...

czytaj więcej »

12 czerwca 2024 23:45 | GastroInfo

II edycja Kampanii Edukacyjnej pod hasłem "Bezpieczeństwo żywności”.

Dnia 06.06.2024r. uczniowie naszej szkoły pod opieką p. S. Świderskiej wzięli udział w II edycji Kampanii Edukacyjnej pod hasłem “ Bezpieczeństwo żywności”. Wydarzenie miało miejsce w Wydziale Nauk Informatyczno-Technologicznych Akademii Łomżyńskiej. Celem kampanii było podnoszenie...

czytaj więcej »

baner_stopka