Portal odwiedziło 3526017 osób
Aktualnie przebywają 24 osoby
31 marca 2021 19:24 | GastroInfo
Kulinarni artyści nie tylko smacznie gotują, ale także potrafią podać swoje danie w oryginalny i estetyczny sposób. Poznajcie plating, czyli sztukę układania dań na talerzu...
27 marca 2021 18:27 | GastroInfo
Dyrektor Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie wraz z nauczycielkami przedmiotów gastronomicznych serdecznie zapraszają uczniów klas &oa
27 marca 2021 18:19 | GastroInfo
25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. Święto to wywodzi się ze Skandynawii, gdzie mieszkańcy tego regionu uwielbiają te słodkości. Ten niekwestionowany król nadmorskich kurortów, najczęściej podawany jest z bitą śmietaną i owocami, jednak pasuje do niego także dżem...
18 marca 2021 19:12 | GastroInfo
Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, to okres radości oraz rodzinnych spotkań przy świątecznym stole. Wyjątkowość tych świąt z pewnością podkreśli aranżacja Stołu Wielkanocnego. Mamy dla wszystkich uczniów ZS CKR w ...
18 marca 2021 18:17 | GastroInfo
Jajka to jeden z podstawowych składników wielu dań. To produkt łatwo dostępny na bazie którego możemy stworzyć wiele potraw od bardzo prostych po bardzo wykwintne. W związku z tym postanowiłyśmy zorganizować konkurs pod hasłem: „Ale jaja”, który będzie...
16 marca 2021 17:58 | GastroInfo
Przedstawiamy dekorację carvingową wykonaną w arbuzie, melonie miodowym oraz melonie siatkowym. Całość kompozycji dopełniają kwiaty ze smoczego owocu oraz kiwi. Elementy dodatkowe to liście z ogórka i kiście porzeczki. Na zdjęciach również propozycja ułożenia krojonych owoców. Tekst...
26 stycznia 2021 18:45 | GastroInfo
Kuchnia fusion szturmem zdobywa polskie restauracje i staje się modną alternatywą dla miejsc serwujących tradycyjne potrawy jednego regionu.
26 stycznia 2021 18:10 | GastroInfo
Klasa IBBA proponuje ptysie w wersji monodeseru. Coś na słodko - mini ptysie z kremem śmietanowo serowym, oprószone jadalnym pyłkiem dekoracyjnym. Aranżacje deserów przygotowała klasa I BBA. Tekst: E. Rukat Foto: E. Rukat
26 stycznia 2021 17:40 | GastroInfo
Deser stanie się naprawdę wyjątkowy, jeśli będzie nie tylko wspaniale smakował, ale również zostanie pięknie podany. Asortyment zastawy stołowej do serwowania deserów jest ogromny. Najczęściej są to talerze, pucharki, salaterki, kielichy czy wysokie szklanki. Sztućce deserowe...
23 stycznia 2021 19:09 | GastroInfo
Sous vide to metoda służąca do przechowywania gotowych potraw lub do gotowania. Została stworzona w połowie lat 70-tych przez Francuza - Georgesa Pralusa (zwanego ojcem sous vide), w celu podwyższenia jakości sporządzanych potraw. Metoda ta pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu oraz struktury...