Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie

GastroInfo

06 września 2021 22:59 | GastroInfo

„Duma dojrzałych kłosów…” Gminne Uroczystości Dożynkowe 2021r. w Komorowie.

Tradycyjne coroczne Dożynki Gminne odbyły się w sobotę 4 września 2021 r. na Placu Defilad w Komorowie. Dożynki są symbolicznym podziękowaniem za zbiory i prośbą o urodzaj w przyszłych latach, ale też dobrą okazją do spotkania rolników. Uroczystości tej towarzyszyły liczne konkursy,...

czytaj więcej »

12 czerwca 2021 18:55 | GastroInfo

Podsumowanie praktyk w Grecji i uroczyste wręczenie certyfikatów.

W piątek 11 czerwca odbyło się spotkanie społeczności szkolnej, poświęcone podsumowaniu praktyk zagranicznych, które uczniowie naszej szkoły odbywali w Grecji (02 – 15 maja) w ramach programu Erasmus+. W uroczystości wziął udział pan Marcin Grabowski, dyrektor Delegatury Mazowieckiego...

czytaj więcej »

03 czerwca 2021 18:53 | GastroInfo

Dni otwarte 2021 - część 2.

W galerii - druga część fotograficznej relacji z dni otwartych 2021. Foto: M. Kuczewska

czytaj więcej »

02 czerwca 2021 22:52 | GastroInfo

Dni otwarte 2021 - część 1.

Dni Otwarte to już nasza tradycja! Staramy się ją kontynuować. Po rocznej przerwie związanej z pandemią wróciliśmy do organizacji Dni Otwartych, dając przyszłym uczniom i ich rodzicom szansę zapoznania się z bogatą i różnorodną ofertą naszej placówki, a także stworzyliśmy...

czytaj więcej »

01 czerwca 2021 18:49 | GastroInfo

Praktyki we Włoszech - część 7.

To już ostatnie wiadomości z praktyk zawodowych „Zgłębiamy tajniki włoskiej kuchni- praktyki zagraniczne dla Techników Żywienia i Usług Gastronomicznych w projekcie 2020-1- PL01- K102-081141”. Dla wszystkich, którzy interesują się i odwiedzają stronę szkoły i szkolnego...

czytaj więcej »

28 maja 2021 18:46 | GastroInfo

Praktyki we Włoszech - część 6. Podsumowanie praktyk zawodowych w Rimini.

Rimini - piękne miasto we Włoszech, w którym spędziliśmy dwa wspaniałe tygodnie praktyk. Ludzie, z którymi współpracowaliśmy wykazali wielką cierpliwość. Z dużą starannością i zaangażowaniem zapoznawali nas z kuchnia włoską. Nasz pobyt nie opierał się tylko i wyłącznie...

czytaj więcej »

27 maja 2021 08:45 | GastroInfo

Praktyki we Włoszech - część 5. La dotta, la grossa, la rossa.

La dotta, la grossa, la rossa to słowa opisujące kolejne miasto z bogatą historią, które odwiedziliśmy. Mowa o Bolonii. La dotta czyli uczony, bo w tym mieście powstał pierwszy uniwersytet na świecie i do dzisiaj miasto jest aktywnym ośrodkiem akademickim w Europie. W historycznym budynku...

czytaj więcej »

26 maja 2021 17:52 | GastroInfo

Lekcja na świeżym powietrzu - sposób na aktywny wypoczynek.

Lekcje plenerowe to wspaniała alternatywa dla zajęć w szkolnych ławkach, szczególnie wiosną. Dlatego uczniowie kl. 2P4 postanowili w ramach zajęć praktycznych zorganizować piknik w ogrodzie naszej szkoły W pracowni technologii gastronomicznej przygotowali odpowiednie menu, specjały, które...

czytaj więcej »

25 maja 2021 23:42 | GastroInfo

Praktyki we Włoszech - część 4. Włoskie smaki i historia Rimini.

Trwają kolejne dni praktyk zawodowych w Rimini. Uczniowie uczą się przygotowywać i poznają smak włoskich potraw. Najbardziej charakterystyczną potrawą dla regionu Rimini jest Piadina. To cienki włoski placek przygotowany bez drożdży. Można go spożywać z dowolnym farszem. Najczęściej jest...

czytaj więcej »

23 maja 2021 22:40 | GastroInfo

Praktyki we Włoszech - część 3.

Zgodnie z założeniami projektu praktyk zawodowych „Zgłębiamy tajniki włoskiej kuchni- praktyki zagraniczne dla Techników Żywienia i Usług Gastronomicznych w projekcie 2020-1- PL01- K102-081141” poznajemy i historię i włoską kulturę. Nasza grupa zwiedziła San Marino. To śródlądowe...

czytaj więcej »

baner_stopka