Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie

Archiwum - Aktualności

26 kwietnia 2016 19:23

Najwyższej klasy profesjonalny sprzęt w nowej kuchni. Szkolenie z zakresu obsługi pieca konwekcyjno – parowego Retigo firmy RM Gastro.

Od września przyszłego roku szkolnego w naszej szkole zacznie działać nowo powstała stołówka oraz kuchnia dla uczniów mieszkających w internacie.

Nowoczesna kuchnia została wyposażona w profesjonalny, najwyższej klasy sprzęt firmy RM GASTRO (jednej z największych firm w Europie produkującej urządzenia dla gastronomii). Sprzęt tej firmy jest wybierany przez najlepszych kucharzy.Uśmiech

W dniu dzisiejszym nauczycielki przedmiotów gastronomicznych oraz uczniowie I, II i III klas technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję uczestniczyć w szkoleniu dotyczącym obsługi pieca konwekcyjno – parowego RETIGO blue vision (to już drugi piec konwekcyjno - parowy w naszej szkole). Szkolenie to przeprowadził pan Dawid Domin, doradca kulinarny firmy RM GASTRO.

Dzięki panu Dawidowi mogliśmy dowiedzieć się nie tylko o szeregu różnych funkcji, jakie posiada piec, ale również skosztować pysznych, rozpływających się w ustach potraw jakie powstały podczas szkolenia.Uśmiech

Uczniowie wzbogaceni o nową wiedzę z niecierpliwością czekają na kolejne zajęcia praktyczne w nowej kuchni.Uśmiech

 

M. Kuczewska

Foto: T. Budzisz

Przeczytano: 2286 razy. Wydrukuj|Do góry

Szkolenie z obslugi pieca konwekcyjno - parowego 2016.

baner_stopka