Portal odwiedziły 3521084 osoby
Aktualnie przebywa 56 osób
31 stycznia 2022 15:55 | Projekt EFS
Kolejny ciekawy kurs, w ramach projektu „Program Rozwoju Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie”, tym razem dla nauczycieli przedmiotów zawodowych, odbył się w naszej szkole.
Tematem szkolenia były owoce morza. Pod okiem p. Marcina Siudy przygotowywałyśmy potrawy z krewetek, ośmiornicy, małż i przegrzebków. Ciekawe receptury, wskazówki dotyczące technik obróbki wstępnej i cieplnej doświadczonego szefa kuchni pozwoliły nam stworzyć ciekawe i przepyszne dania. Równie ważne jak przygotowanie, było odpowiednie serwowanie oraz dobór dodatków do owoców morza, dlatego też dużą część zajęć poświeciliśmy temu zagadnieniu. Były to bardzo ciekawe zajęcia, które pozwoliły na poszerzenie naszej wiedzy. Z pewnością wykorzystamy ją w pracy z uczniami, aby zajęcia praktyczne były jeszcze ciekawsze i bardziej twórcze.
Tekst i foto: M. Gajewska