Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie

Projekt EFS

08 grudnia 2021 17:21 | Projekt EFS

Nauczycielki przedmiotów gastronomicznych doskonalą sztukę kulinarną. Carving nie jest taki trudny...

W ramach realizacji projektu „Program Rozwoju Zespołu Szkół CKR w Starym Lubiejewie” nauczyciele podnoszą swoje kwalifikacje na kursach. W dniach 2-4.12.2021 nauczycielki M. Gajewska oraz I. Jastrzębska uczestniczyły w „Kursie carvingu – pierwszego stopnia – poziom podstawowy”. Celem kursu było poznanie wiedzy teoretycznej i praktycznej dotyczącej rzeźbienia w warzywach i owocach.

Oprócz wiedzy teoretycznej poznałyśmy podstawowy sprzęt wykorzystywany w carvingu, a najprzyjemniejszą częścią kursu były zadania praktyczne. Rzeźbiłyśmy m.in. w jabłkach, arbuzach i melonach. Zdobyte umiejętności będziemy mogły wykorzystywać wraz z naszą młodzieżą na zajęciach praktycznych.

Efekty naszej pracy widać na zdjęciach!

 

I. Jastrzębska

Foto: A. chrzczonowska, I. Jastrzębska

Przeczytano: 313 razy. Wydrukuj|Do góry

Szkolenie nauczycieli przedmiotów gastronomicznych - carving - 2021.

baner_stopka