Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie

GastroInfo

21 grudnia 2020 19:36 | GastroInfo

„Jest taki dzień, tylko jeden raz do roku…”

Miłość do jedzenia, pasja do tworzenia, szczypta uśmiechu i wspaniałe receptury!!! Proponujemy tradycyjne ciasta bożonarodzeniowe w wykonaniu klasy 1 BBA - puszysty sernik i wykwintny piernik. Sernik

czytaj więcej »

20 grudnia 2020 16:53 | GastroInfo

„Ho… ho…ho… było piernikowo, a teraz jest drożdżowo….”

Nareszcie grudzień… uwielbiamy ten miesiąc ze względu na świąteczny klimat. Na stole nie może zabraknąć drożdżowych pyszności, dlatego podsuwamy Wam pomysł na struclę z powidłami. Nasza wersja strucli będzie miała fanów wśród bardzo zapracowanych, gdyż jest ekspresowa...

czytaj więcej »

15 grudnia 2020 19:45 | GastroInfo

Laureatka Konkursu „Tradycyjne Przetwory i Potrawy z Gęsiny” nagrodzona.

We wrześniu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w ramach Inicjatywy „Tradycyjna Gęsina Wiejska” ogłosił Konkurs „Tradycyjne przetwory i potrawy z gęsiny”. Celem Konkursu było promowanie i upowszechnianie gęsiego mięsa. W w/w Konkursie wzięli udział uczniowie naszej...

czytaj więcej »

14 grudnia 2020 22:14 | GastroInfo

"Piernikowe szaleństwo".

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia… czas na pieczenie świątecznych wypieków ! Przez cały tydzień w naszej szkole w ramach zajęć praktycznych trwały „Warsztaty piernikowego szaleństwa”. Unoszący się zapach przypraw korzennych zamienił naszą...

czytaj więcej »

14 grudnia 2020 22:04 | GastroInfo

Wyróżnienie w konkursie „Akademia wiedzy od pola do stołu”.

Na początku października uczennice naszej szkoły brały udział w konkursie on-line, związanym z kampanią informacyjną dotyczącą przemysłu mięsnego. Pomysłodawcą i organizatorem kampanii „Akademia wiedzy od pola do stołu" jest Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu...

czytaj więcej »

14 grudnia 2020 21:57 | GastroInfo

Święta już tuż, tuż…

Uczniowie naszej szkoły proponują na święta Bożego Narodzenia upiec ciasteczka korzenne. Ciasteczka korzenne Składniki: ● mąka pszenna - 500g, ● margaryna Kasia - 250g, ● żółtka - 3szt., ● cukier puder - 100g, ●

czytaj więcej »

14 grudnia 2020 21:43 | GastroInfo

Czas na pierogi…

W ramach zajęć praktycznych uczniowie naszej szkoły sporządzają różne potrawy. Duży nacisk oprócz technologii produkcji kładziemy na sposób podania. Dziś są to pierogi z farszem na słono wykonane przez Przemysława Podbielskiego z klasy 2PT. Uczniowi gratulujemy kreatywności...

czytaj więcej »

07 grudnia 2020 11:42 | GastroInfo

Cytrynowe babeczki piaskowe.

Poniżej w galerii cytrynowe babeczki piaskowe, które wykonała na zajęciach praktycznych klasa 2P4 pod opieką pani Małgorzaty Gajewskiej. M. Kuczewska Foto: M. Gajewska

czytaj więcej »

07 grudnia 2020 11:41 | GastroInfo

Aniołki z ciasta francuskiego.

Na zajęciach praktycznych pod opieką pani Marii Dobies uczniowie klasy 2P4 wykonali aniołki i różyczki z ciasta francuskiego, ptysie z kremem malinowym, babkę piaskową oraz tort Kinder bueno. Efekty pracy możecie zobaczyć w galerii poniżej. M. Kuczewska Foto: M. Dobies

czytaj więcej »

02 grudnia 2020 20:25 | GastroInfo

Rozstrzygnięcie Konkursu „Gęsina na Świętego Marcina”.

9 listopada został ogłoszony konkurs Gastronomiczny pod hasłem „Gęsina na Świętego Marcina”. Tegoroczny konkurs ze względu na sytuację epidemiczną odbył się drogą internetową. Polegał on na przygotowaniu potrawy z gęsiny, zrobieniu kilku zdjęć wybranych etapów przygotowania...

czytaj więcej »

baner_stopka