Portal odwiedziło 3524838 osób
Aktualnie przebywa 17 osób
11 grudnia 2012 21:32
Do Wigilii pozostało jeszcze kilkanaście dni, a do naszej szkoły już zawitały świąteczne zapachy i zapanowała świąteczna atmosfera. W ten wyjątkowy nastrój wprowadzili nas uczestnicy szkolnego „Konkursu Potraw Wigilijnych”.
W tegorocznym konkursie wzięło udział dziewięć dwuosobowych zespołów uczniów uczących się w zawodach: kucharz małej gastronomii, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.
Na szkolnym stole wigilijnym zagościły potrawy: kulebiak, śledź z rodzynkami, śledź w sosie musztardowym, ryba po grecku, barszcz z pasztecikami, kapusta wigilijna, kluski z makiem oraz pierogi z kapustą i grzybami.
Wszystkie potrawy były pięknie podane i smakowały wyśmienicie.
Po degustacji w drodze głosowania komisja wyłoniła trzy najlepsze miejsca:
miejsce pierwsze:
Mariola Gryczon i Magdalena Malec z klasy ZSZ Kucharz,
miejsce drugie:
Dominik Koszykowski i Przemysław Podedworny z ZSZ Kucharz,
miejsce trzecie:
Michał Baran i Klaudia Choromańska z ZSZ Kucharz.
Fundatorami nagród w konkursie byli: Agencja Rynku Rolnego oraz Dyrektor szkoły. Nagrody ufundowane przez ARR osobiście dostarczyli na konkurs oraz brali udział w degustacji potraw i pracach komisji konkursowej przedstawiciele Terenowego Oddziału ARR w Warszawie - Andrzej Kołodziejczyk i Grzegorz Borkowski.
Nagrody i dyplomy otrzymali również pozostali uczestnicy konkursu: Kamila Marciniak, Klaudia Lipska, Mateusz Pętkowski, Anna Kowalska, Milena Radomska, Karolina Lipska, Mateusz Mierzejewski, Magdalena Kujawińska, Piotr Kiempisty, Michał Modzelewski, Angelika Rudzińska i Katarzyna Zakrzewska.
M. Kuczewska
Foto: A. Barchanowicz
PS. Organizatorkami konkursu, który przebiegał w bardzo miłej, świątecznej atmosferze były panie: Marta Falbowska, Małgorzata Gajewska i Monika Kuczewska. Wielkie podziękowania!
W pracach komisji konkursowej brali udział nauczyciele oraz uczniowie, co możecie zobaczyć na zdjęciach.
A. Sakowicz