Portal odwiedziło 3526280 osób
Aktualnie przebywa 30 osób
31 marca 2015 18:21
W dniu 31.03.2015r w naszej szkole odbył się konkurs „Potrawa na wielkanocnym stole”. Do udziału w konkursie zgłosiło się dziesięć zespołów z klas: I-IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Wszyscy uczestnicy przygotowywali potrawy związane ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi. Na stole zagościł tradycyjny żurek na zakwasie, jaja faszerowane, baby i mazurki.
W tym roku uczniowie mogli popisać się również umiejętnościami dekoratorskimi, bo oprócz potrawy oceniane były dekoracje stołu świątecznego, na którym potrawa była zaprezentowana.
Jak zawsze komisja miała bardzo duży problem z wyborem najlepszej potrawy.
Jednomyślnie wygrał żurek.
I tak :
I miejsce zajęły uczennice Kamila Heronimek i Monika Dmochowska z kl II PT
II miejsce - Magdalena Szwagulińska i Natalia Bobińska z kl II PT
III miejsce - Paulina Podbielska i Natalia Zazulińska z kl I PT
Zwycięzcy otrzymali nagrody ufundowane przez Dyrektora szkoły i Agencję Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Warszawie (jej przedstawiciela, Pana Andrzeja Kołodziejczyka gościliśmy po raz kolejny w szkole - dziękujemy), a wszyscy uczestnicy - nagrody w postaci książek kulinarnych.
Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za udział w konkursie.
M. Gajewska
Foto: A. Barchanowicz
PS. Dodam, że kolejny w tym roku szkolnym (było ich niemało, a to jeszcze nie koniec) konkurs gastronomiczny przygotowały Panie: Małgorzata Gajewska, Marta Falbowska oraz Iwona Jastrzębska. Dziękujemy
.
Podczas podsumowania konkursu Pan Dyrektor pogratulował Kamilowi Matysowi i jego opiekunce, Pani Annie Parys sukcesu w ogolnopolskim konkursie „Jak zreformować gospodarstwo mojego ojca?", o którym szerzej pisaliśmy tutaj.
A.S.