Portal odwiedziło 3521235 osób
Aktualnie przebywa 56 osób
21 lutego 2022 17:50 | Projekt EFS
Uczniowie klas gastronomicznych odkrywając nowe pasje i poszerzając wiedzę zawodową o nowe trendy, brali udział w kolejnym kursie organizowanym w ramach realizacji projektu „Program Rozwoju Zespołu Szkół CKR w Starym Lubiejewie”. Tym razem poznawali słodkie tajemnice cukiernictwa.
To były idealne warsztaty dla tych, którzy chcieli rozwinąć swoje skrzydła pod względem smaków oraz dekoracji wyrobów cukierniczych. Uczniowie wykonali:
Poznali również warsztat przygotowywania monoporcji, który uczy najnowocześniejszego stylu podania deseru, niesamowitych połączeń smakowych i struktur. Przygotowali monoporcje zamsze: serca z białej czekolady z musem czekoladowym i żelką malinową, kulę z musem limonkowym i żelką brzoskwiniową oraz monoporcje w polewie lustrzanej: ciastko czekoladowe z musem z białej czekolady z żelką malinową, i jagodową polewą lustrzaną.
Wszystko nie tylko niesamowicie pysznie brzmi, ale i wygląda!
Jak twierdzą uczniowie kurs ten był dla nich słodką przygodą, z której wynieśli fachową wiedzę.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji!
Tekst i foto: M. Falbowska