Portal odwiedziło 3522129 osób
Aktualnie przebywa 40 osób
28 maja 2022 23:43 | GastroInfo
Dnia 26 maja 2022 roku uczniowie klasy 3P4 i 3PT z opiekunami panią Małgorzatą Gajewską, panią Martą Falbowską i panią Łucją Minga wzięli udział w Dniach Otwartych Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Na początku dziekan WTŻ dr hab. Rafał Wołosiak zaprezentował kierunki studiów realizowane na wydziale. Młodzież może kształcić się w następujących kierunkach:
Następnie uczniowie wzięli udział w warsztatach prowadzonych w laboratoriach wydziału przez nauczycieli akademickich. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach:
Uczniowie mieli również okazję poznać uczelnię, zwiedzić pięknie położony kampus SGGW.
Była to bardzo ciekawa wycieczka, która sprawiła, że uczniowie wiedzą, jak wygląda studiowanie na wyższej uczelni.
Tekst i foto: Ł.Minga