Portal odwiedziły 3523163 osoby
Aktualnie przebywa 17 osób
07 lutego 2020 21:49 | Aktualności
Tuż przed feriami uczniowie klasy 3 technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przystąpili do próbnego egzaminu z kwalifikacji TG.07: Sporządzanie potraw i napojów. Była to część praktyczna egzaminu, w której uczniowie zmierzyli się z przykładowym zadaniem egzaminacyjnym. Na przygotowanych stanowiskach pracy zaopatrzonych w niezbędne surowce, półprodukty, narzędzia i sprzęt zdający w czasie120 minut wykonywali zadanie egzaminacyjne: Sporządzenie zupy krem z papryki z grzankami oraz Łazanek z cukinią i pieczarkami. Ocena pracy zdających uwzględniała kryteria obowiązujące na egzaminie zawodowym w części praktycznej dla danej kwalifikacji.
Jesteśmy przekonani, że taka forma sprawdzenia wiedzy i umiejętności uczniów pozwoliła im zapoznać się z przebiegiem egzaminów, wychwycić własne niedociągnięcia oraz ograniczyć stres na egzaminie właściwym.
Życzymy powodzenie w czerwcu !!!
Egzamin przygotowały i przeprowadziły: pani Marta Falbowska i pani Małgorzata Gajewska.
Tekst i foto: M. Falbowska