Portal odwiedziło 3522129 osób
Aktualnie przebywa 37 osób
18 maja 2019 23:00 | Aktualności
Uczniowie klasy 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przystąpili do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.06. Trzy grupy, po 6 osób, zmierzyły się z zadaniem, polegającym na wykonaniu placków z kaszy jęczmiennej i kaszy gryczanej, podanych z dipami czosnkowymi i pomidorowymi oraz surówkami.
Oprócz przygotowania potraw musieli prawidłowo zaserwować swoje dania. Pod uwagę brana była również organizacja pracy, przestrzeganie zasad bhp i odpowiedni dobór sprzętu oraz zastawy stołowej.
Mimo niewielkiego stresu i presji czasu, wszyscy poradzili sobie z zadaniem. Niewielkie błędy zostały dokładnie omówione przez nauczycielki: p. M. Falbowską i p. I. Jastrzębską.
Na egzaminie, który czeka uczniów w czerwcu, na pewno wszystkim pójdzie jeszcze lepiej, czego im oczywiście życzymy:).
I. Jastrzębska
Foto: M. Falbowska