Portal odwiedziło 3521637 osób
Aktualnie przebywa 19 osób
23 stycznia 2019 21:44 | Aktualności
Podczas uroczystości „Symbolicznego otwarcia szkoły po remoncie” uczniowie z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Julia Żyłowska, Aleksandra Łuniewska, Patrycja Zaremba, Aneta Ojdana, Dominika Duda, Klaudia Pych, Julia Starzyńska, Sebastian Rudnicki, Anna Dzwonkowska oraz Michał Kowalczyk, mieli okazję zaprezentować swoje kulinarne i kelnerskie umiejętności.
Na stołach dla zaproszonych gości pojawiły się: muffinki cytrynowe, muffinki czekoladowe z coca-colą, deserki z galaretką, bitą śmietaną, owocami, czekoladą, galaretki – kwiaty 3D, szarlotka, ciasto truskawkowe z pianką cappuccino, ciasto zmierzch, sernik z brzoskwiniami, sernik czterokolorowy, koreczki z paluszków krabowych z pomidorkami i mozzarellą polane sosem wasabi, koreczki z melonem i szynką parmeńską, koreczki z czerwonym burakiem, serem pleśniowym, mozarellą i miodem, tortilla z szynką i serkiem śmietankowym, mini ptysie z serkiem śmietankowym i łososiem, mini ptysie z musem awokado i serem feta, ser pleśniowy z rukolą i orzechami w drążonym ogórku, babeczki z ciasta francuskiego i jabłka, babeczki z budyniem śmietankowym i owocami, babeczki z kremem kajmakowym, babeczki z sałatką z kurczaka i winogronami oraz tartinki na krakersach i różnorodnym pieczywie.
Wszyscy intensywnie pracowali, nawet podczas weekendu. Jak zawsze są niezawodni i chętni do pomocy. Samodzielnie, i z pomocą nauczycielek dobierali i tworzyli każdy element. To dzięki Wam drodzy uczniowie powstały piękne i pyszne arcydzieła, które możemy zobaczyć w galerii poniżej. Podziękowania dla wszystkich uczniów pomagających przy przygotowaniu zastawy stołowej, bielizny stołowej i sal pracowni żywienia.
Po takiej „próbie” prawdziwy egzamin to już tylko formalność...:).
M. Kuczewska, M. Falbowska, I. Jastrzębska
Foto: M. Kuczewska