19 lutego 2025 19:15 | GastroInfo
19 lutego 2025 r., w naszej szkole, odbyła się IV edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności „Food Expert”, którego organizatorem jest Wydział Nauk o Zdrowiu Akademii Łomżyńskiej.
Jego celem było poszerzenie wiedzy na temat bezpieczeństwa i certyfikacji żywności, a także rozwijanie umiejętności niezbędnych w przyszłej pracy w branży gastronomicznej.
Podczas konkursu uczestnicy zmierzyli się z testem wiedzy dotyczącym, m.in.:
Do I etapu - szkolnego - przystąpiło 9 uczniów z III i IV klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych. Każdy z uczestników rozwiązywał test na platformie edukacyjnej stworzonej na potrzeby konkursu. Rywalizacja była niezwykle zacięta, a najlepszy wynik uzyskała Magda Wyszomierska.
Serdeczne gratulacje i podziękowania dla Wszystkich uczestników!
I. Jastrzębska
Foto: I. Jastrzębska