08 grudnia 2021 17:30 | Aktualności
Przyrządzanie gęsiny to już w naszej szkole tradycja.
W tym roku w konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych zespołów uczniów z klas gastronomicznych o kierunkach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
Uczestnicy konkursowych zmagań zaprezentowali następuące potrawy:
Po degustacji przyszedł trudny czas wyboru najlepszego dania. Jury miało duży problem z wytypowaniem zwycięskich potraw.
W tym roku na podium stanęli:
I miejsce – Jakub Jasiński i Mikołaj Mierzejewski,
II miejsce – Ania Ogrodnik i Kamil Wątróbski,
III miejsce – Kamila Mazur i Mikołaj Mazur.
GRATULACJE!
Nagrody ufundował Pan dyrektor Roman Malicki wraz z Radą Rodziców.
M. Kuczewska, E. Rukat
Foto: M. Kuczewska A. Sakowicz