27 lutego 2020 19:27 | Aktualności
W dniu 26 lutego 2020 uczniowie klas I, III, IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz klasy III Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie Kucharz odwiedzili targi cukiernicze Expo Sweet w Warszawie. Stoiska, przygotowane przez firmy branży cukierniczej zrobiły na wszystkich ogromne wrażenie. Wystawcami byli producenci różnego rodzaju mieszanek do przygotowania pieczywa, ciast, lodów i deserów, wytwórcy komponentów cukierniczych z owoców, producenci sprzętu dla przemysłu cukierniczego, ekspresów do kawy, szkła do serwowania kaw i deserów, artykułów do dekoracji cukierniczych.
Przez cały dzień trwania targów odbywało się wiele pokazów m.in.:
Wszyscy mogli znaleźć dla siebie coś interesującego i skosztować wielu pyszności, zwłaszcza lodów, których wybór był ogromny. Było słodko, kolorowo i bardzo inspirująco, na pewno wiele pomysłów przeniesiemy na szkolny grunt!
M. Gajewska
Foto: I. Jastrzębska, M. Gajewska