Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie

Aktualności

13 grudnia 2021 17:29 | Aktualności

Nowoczesne kursy zawodowe dla uczniów klas gastronomicznych.

Rozpoczęliśmy kolejny etap realizacji szkolnego projektu pt. „Program Rozwoju Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie”. Celem tego projektu jest podniesienie kompetencji zawodowych uczniów i zwiększenie...

czytaj więcej »

12 grudnia 2021 22:43 | Aktualności

Zimowego szaleństwa ciąg dalszy, czyli klasa 3B4 na lodowisku...

10 grudnia klasa 3B4 ZS CKR w Starym Lubiejewie pod opieką wychowczyni oraz p. kierownik internatu Łucji Mingi - wybrała się na lodowisko do Ostrowi Mazowieckiej. Dla wielu był to już kolejny pobyt, ale niektórzy na lodzie stawiali dopiero swoje pierwsze kroki. Niemniej jednak, zarówno...

czytaj więcej »

12 grudnia 2021 14:27 | Aktualności

Informacja o organizacji pracy szkoły od poniedzialku, 13.12.2021.

Od poniedziałku, 13.12.2021 wracamy do porządku dnia zgodnie z harmonogramem lekcji: 8.10 – 8.55 9.00 – 9.45 9.55 – 10.40 10.45 – 11.30 11.50 – 12.35 12.40 – 13.25 13.30 – 14.15 14.20 – 15.05 Zmiana ta podyktowana jest aktualną, dobrą sytuacją...

czytaj więcej »

11 grudnia 2021 11:24 | Aktualności

"Paczuszka Dla Maluszka" - akcja charytatywna.

Zapraszamy do akcji charytatywnej "Paczuszka dla maluszka". To bożonarodzeniowa akcja, do której od 2013 r., zawsze w świątecznej atmosferze, zaprasza Fundacja Małych Stópek. Jej adresatami są podobnie jak w ubiegłych latach zaprzyjaźnione instytucje takie jak: domy dziecka, domy...

czytaj więcej »

10 grudnia 2021 16:47 | Aktualności

Zajęcia praktyczne na dziale obróbki mechanicznej. Doskonalenie mierzenia suwmiarką w praktyce, przy toczeniu bocznym.

Zajęcia praktyczne na dziale obróbki mechanicznej. Doskonalenie mierzenia suwmiarką w praktyce, przy toczeniu bocznym. Uczniowie klasy IBT na zajęciach praktycznych z obróbki skrawaniem na dziale mechanicznym wykonują praktycznie toczenie boczne na zadany wymiar nożem o symbolu NNBe. Zajęcia...

czytaj więcej »

09 grudnia 2021 20:10 | Aktualności

Szkolny Konkurs Piosenki Bożonarodzeniowej w Języku Angielskim. Zaproszenie do udziału.

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia zapraszamy wszystkich uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie do śpiewania piosenek Bożonarodzeniowych w języku angielskim. Co musicie zrobić? zaśpiewać piosenkę o tematyce Bożego Narodzenia...

czytaj więcej »

08 grudnia 2021 22:40 | Aktualności

Młodzież z internatu świętowała Mikołajki na lodowisku.

Zima zachwyca urodą i zachęca do… nieoczywistego spędzania czasu na świeżym powietrzu, zwłaszcza gdy zdarza się ku temu okazja taka jak Mikołajki! Z radością skorzystali z tych okoliczności mieszkańcy Internatu. 6 grudnia, wraz z panią kierownik Łucją Mingą oraz opiekunkami Anną...

czytaj więcej »

08 grudnia 2021 17:30 | Aktualności

"Gęsina na stole" - konkurs gastronomiczny.

Przyrządzanie gęsiny to już w naszej szkole tradycja. W tym roku w konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych zespołów uczniów z klas gastronomicznych o kierunkach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Uczestnicy konkursowych zmagań zaprezentowali następuące potrawy: pierś...

czytaj więcej »

08 grudnia 2021 17:20 | Aktualności

Nauczycielki przedmiotów gastronomicznych doskonalą sztukę kulinarną. Carving nie jest taki trudny...

W ramach realizacji projektu „Program Rozwoju Zespołu Szkół CKR w Starym Lubiejewie” nauczyciele podnoszą swoje kwalifikacje na kursach. W dniach 2-4.12.2021 nauczycielki M. Gajewska oraz I. Jastrzębska uczestniczyły w „Kursie carvingu – pierwszego stopnia – poziom...

czytaj więcej »

07 grudnia 2021 18:48 | Aktualności

Nauczycielki przedmiotów gastronomicznych doskonalą sztukę kulinarną. Sushi bez tajemnic.

W minionym tygodniu ruszył cykl szkoleń dla nauczycieli przedmiotów zawodowych związanych z branżą gastronomiczną. Rozpoczęliśmy od zgłębiania tajników kuchni japońskiej i kursu „Sushi Time”. Nauka przygotowywania sushi wymaga poznania składników charakterystycznych...

czytaj więcej »

baner_stopka