21 listopada 2024 20:57 | GastroInfo
15. listopada, w naszej szkole, odbył się coroczny konkurs wypiekania Rogali Świętomarcińskich. W tym roku, biorącym udział w wydarzeniu, przyświecało hasło: „Rogale Świętomarcińskie w Jesiennej Odsłonie”. Zadaniem uczestników, poza zadaniem cukierniczym, było przygotowanie jesiennej aranżacji stołu stosownej dla serwowanych wypieków.
W konkursie wzięło udział osiem dwuosobowych zespołów, uczniowie i uczennice z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Branżowej Szkoły w zawodzie Kucharz.
Uczestnicy konkursu niezwykle pozytywnie zaskoczyli członków Jury swoją kreatywnością, pracowitością i zaangażowaniem, które włożyli, zarówno w wypiek rogali, jak i jesienną aranżację stołu.
Wyłonienie zwycięzców tegorocznego konkursu było nie lada wyzwaniem dla oceniających.
W tym roku na podium stanęli:
Jury postanowiło również przyznać dwa wyróżnienia dla:
Pan dyrektor Andrzej Sakowicz oraz pani kierownik Marta Falbowska pogratulowali młodzieży niezwykłych umiejętności i zaangażowania. Podziękowali, także nauczycielkom praktycznej nauki zawodu: pani Monice Kuczewskiej i pani Marii Dobies za perfekcyjne przygotowanie konkursu.
Zapraszamy do fotorelacji.
M. Kuczewska, M. Dobies
Foto: A. Chrzczonowska