26 stycznia 2021 17:40 | GastroInfo
Deser stanie się naprawdę wyjątkowy, jeśli będzie nie tylko wspaniale smakował, ale również zostanie pięknie podany.
Asortyment zastawy stołowej do serwowania deserów jest ogromny. Najczęściej są to talerze, pucharki, salaterki, kielichy czy wysokie szklanki.
Sztućce deserowe to:
-łyżeczka-do deserów podawanych w pucharkach i salaterkach
-łyżeczka koktajlowa-do deserów serwowanych w głębokich pucharkach i kielichach
-widelczyk-do tortów i ciast
-widelczyk i łyżeczka- do deserów wykończonych sosami i podawanych na talerzach
-widelec i nóż-do deserów podawanych na talerzach i wymagających krojenia
-widelec i nóż do owoców- do owoców podawanych w całości
Zobaczcie nasze propozycje podania:)
Panna cotta
Foundant czekoladowy z musem malinowym
Suflet cytrynowy
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym i musem truskawkowym
Mus z białą czekoladą i truskawkami
Muffiny czekoladowe
Parfait
Galaretka truskawkowa
Mus Malinowy
Tekst: M. Gajewska
Foto: M. Gajewska, M. Dobies