Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie
https://lubiejewo.pl

26 stycznia 2021 17:40 | GastroInfo

Słodkości, pyszności.... takie oto desery powstały podczas zajęć praktycznych kl IIP4.

Deser stanie się naprawdę wyjątkowy, jeśli będzie nie tylko wspaniale smakował, ale również zostanie pięknie podany.
 
Asortyment zastawy stołowej do serwowania deserów jest ogromny. Najczęściej są to talerze, pucharki, salaterki, kielichy czy wysokie szklanki.
 
Sztućce deserowe to:
-łyżeczka-do deserów podawanych w pucharkach i salaterkach
-łyżeczka koktajlowa-do deserów serwowanych w głębokich pucharkach i kielichach
-widelczyk-do tortów i ciast
-widelczyk i łyżeczka- do deserów wykończonych sosami i podawanych na talerzach
-widelec i nóż-do deserów podawanych na talerzach i wymagających krojenia
-widelec i nóż do owoców- do owoców podawanych w całości
 
Zobaczcie nasze propozycje podania:)

001.jpg

Panna cotta


009.jpg

007.jpg

Foundant czekoladowy z musem malinowym


006.jpg

Suflet cytrynowy


008.jpg

Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym i musem truskawkowym


010.jpg

Mus z białą czekoladą i truskawkami


002.jpg

Muffiny czekoladowe


004.jpg

Parfait


003.jpg

Galaretka truskawkowa


005.jpg

Mus Malinowy

Tekst: M. Gajewska
Foto: M. Gajewska, M. Dobies

Zdjęcia: