15 grudnia 2020 19:45 | GastroInfo
We wrześniu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w ramach Inicjatywy „Tradycyjna Gęsina Wiejska” ogłosił Konkurs „Tradycyjne przetwory i potrawy z gęsiny”. Celem Konkursu było promowanie i upowszechnianie gęsiego mięsa.
W w/w Konkursie wzięli udział uczniowie naszej szkoły, więcej na ten temat pod linkiem Sukces naszej uczennicy w Konkursie zorganizowanym przez NIKiDW.
11 grudnia Wiktoria Jastrzębska uczennica klasy 2P4, otrzymała dyplom i nagrodę z rąk pani Marty Falbowskiej - kierownik praktycznej nauki zawodu oraz pana Andrzeja Sakowicza - wicedyrektora szkoły.
Wiktoria przygotowywała się do konkursu pod kierunkiem pani Moniki Kuczewskiej.
M.Kuczewska
Foto: M. Dobies