10 grudnia 2013 18:08 | Aktualności
Ten dzień zaczął się pracowicie……. Zespoły uczniowskie przystąpiły do przygotowania wigilijnych potraw. Oprócz tradycyjnych, tj.: barszcz, pierogi, paszteciki z kapustą pojawiły się na stole potrawy, które łączyły tradycję z nowoczesnością. Nowością była ryba w cieście drożdżowym z kapustą i grzybami, karp w płatkach migdałowych w sosie winnym oraz ryba po japońsku. Po bardzo burzliwych obradach komisja w składzie: dyrekcja szkoły, przedstawiciel Agencji Rynku Rolnego - pan Andrzej Kołodziejczyk, nauczyciele i Samorząd Uczniowski wyłoniła zwycięzców:
I miejsce – Natalia Bobińska, Magdalena Szwagulińska (1RT) - ryba w cieście drożdżowym z kapustą i grzybami,
II miejsce – Kamila Heronimek, Monika Dmochowska (1RT) - barszcz czerwony z pasztecikami,
III miejsce – Anna Kowalska, Mateusz Pętkowski (3BTN) - barszcz czerwony z roladkami,
Wyróżnienie – Piotr Grochowski, Agnieszka Paszczyk (1RT) - ryba w płatkach migdałowych w sosie winnym.
Pozostałe grupy (łącznie udział wzięło 9 zespołów) sporządziły również smaczne i efektownie wyglądające potrawy. Podsumowanie konkursu odbyło się przy udziale całej społeczności szkolnej. Zwycięzcy otrzymali nagrody ufundowane przez Dyrektora szkoły i Agencję Rynku Rolnego, a wszyscy uczestnicy dyplomy i drobne upominki.
M. Falbowska
Foto: A. Barchanowicz
PS. Pod koniec podsumowania konkursu przewodnicząca Samorządu Uczniowskiego, Ania Kowalska przedstawiła wyniki głosowania w wyborach na rzecznika praw ucznia.
Rzecznikiem została Pani Anna Parys.
Gratulujemy i życzymy jak najmniej problemów do rozwiązywania.
A.S.