21 listopada 2023 20:34 | Aktualności
W dniu 16 listopada w naszej szkole odbyła się III edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności "Food Expert”, którego organizatorem jest Wydział Nauk Informatyczno – Technologicznych Międzynarodowej Akademii Nauk Stosowanych w Łomży.
Celem konkursu jest popularyzacja wśród młodzieży wiedzy na temat jakości i bezpieczeństwa oraz autentyczności żywności.
Do I etapu - szkolnego, przystąpiło 9-cioro uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z III i V klasy. Każdy z uczestników rozwiązywał test na platformie edukacyjnej, stworzonej na potrzeby konkursu. Nasi uczniowie spisali się bardzo dobrze, chociaż do zakwalifikowania się do II etapu – finałowego, zabrakło kilku punktów.
Za rok spróbujemy ponownie i na pewno wyniki będą dużo lepsze.
Tekst i foto: I. Jastrzębska