18 marca 2016 15:39 | Aktualności
16 marca w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Studzieńcu odbył się konkurs Kulinariada 2016. Jego tematem była Wielkanoc na polskich stołach. Do rywalizacji stanęły zespoły uczniowskie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego z regionu Mazowsza. Naszą szkołę reprezentowały uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług gastronomicznych (3PT) – Angelika Grabowska i Karolina Młodzianowska.
Konkurs obejmował przygotowanie, prezentację potrawy wielkanocnej oraz dekorację stołu wielkanocnego. Przygotowaliśmy mazurka z ciasta kruchego z dżemem porzeczkowym i żelką ajerkoniakową. Pracochłonność, oryginalny smak i misternie wykonana dekoracja naszego wypieku zostały docenione przez komisję konkursową. Wywalczyliśmy II miejsce!
Uczennicom dziękujemy za pracę włożoną w przygotowanie i zaangażowanie. Gratulujemy!
Uczniów do konkursu przygotowały: Marta Falbowska i Małgorzata Gajewska.
Tekst i foto: M. Falbowska
PS. Wielkie brawa i gratulacje dla uczennic i opiekunek!
A.S.