Witamy na stronie internetowej Zespołu Szkół CKR im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie::60 - lecie szkoły - Zjazd Absolwentów - 15 czerwca 2018::Dzień otwarty - 25 kwietnia 2018. Zapraszamy!::60 - lecie szkoły - Zjazd Absolwentów - 15 czerwca 2018::Dzień otwarty - 25 kwietnia 2018. Zapraszamy!

Aktualności

10 października 2017 20:11 | Aktualności

Warsztaty kuchni wegańskiej - I spotkanie.

W dniu 9 października odbyły się pierwsze (z cyklu pięciu) warsztaty kuchni wegańskiej, które poprowadzili Państwo Dorota i Tomasz Ryglowie. To cudowni i otwarci ludzie, którzy we wspaniałej atmosferze wprowadzili naszych uczniów w magiczny świat zapachów i smaków kuchni roślinnej.

Podczas zajęć uczniowie przygotowali buliony roślinne (wg własnych pomysłów), na bazie których powstały pyszne zupy, m.in. krem z pomidorów, dyni czy buraków. Wszyscy zachwycali się smakiem pasty z tofu, suszonych pomidorów, czosnku i pietruszki. Ukoronowaniem wspólnego gotowania był creme brulee z kaszy jaglanej podany w „towarzystwie” herbaty z imbiru, kurkumy i cytryny.

EKO-LOGIKA to strzał w dziesiątkę, doskonały sposób na rozwijanie zainteresowań, a co najważniejsze, zdobycie wiedzy o zdrowym gotowaniu roślinnym, które teraz jest bardzo trendy, a wegańskie restauracje wyrastają jak grzyby po deszczu.:)

 

Czekamy na kolejne warsztaty – tym razem w Bojanach…

 

Tekst i foto: M. Gajewska

Przeczytano: 221 razy. Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry

Kuchnia wegańska 2017.

baner_stopka